Biografi

Bosson

Många popstjärnor är ”just another pretty face” och försvinner snart från rampljuset igen. Andra, som Sveriges senaste våg av producenter och låtskrivare, håller sig medvetet i skymundan. Men det finns ett undantag.

Bosson är det som alla skivbolag drömmer om, men sällan hittar.
Han är en inspirerad låtskrivare. Driven sångare. Skicklig producent. Lägg till detta att han ser bra ut på ett klassiskt sätt och har en scenpersonlighet av rang. Hans pop är smittsam, groovig och känns fullständigt naturlig.

Kort sagt: Bosson är ”det kompletta paketet”.
”Jag är väl ganska allround”, säger han själv med klädsam blygsamhet.
Hans debutalbum The Right Time släpptes 1998 i Skandinavien, Brasilien och Japan. Året därpå började den inflytelserika Los Angeles-stationen KIIS spela singel We Live.
Detta upptäckte Capitol i USA, som 1999 (i konkurrens med ett stort antal andra amerikanska bolag) förvärvade rätten att sälja Bosson i alla länder utom de ovan nämnda.
”Det var en underlig situation”, ler Bosson själv. ”Här skulle man efter ett kort besök på ett skivbolag avgöra om de var de rätta att samarbeta med en hel karriär”.

Vem är då denne talangfulle 31-åring?
Han heter egentligen Staffan Olsson, är 31-år och kommer från Göteborg. Han har uppträtt så länge han kan minnas. I musikaler som ”Grease” och ”Hair”, i egna band och som soloartist. Som frontfigur i coverband på utländska hotell utvecklade han sin förmåga att ta sig an, och vinna över, en publik.
”Den första kicken kom i kontakten med publiken. För mig har det alltid handlat om att göra folk glada och det gensvaret har varit belöningen. Vid det här laget tror jag att jag kan skapa en stämning vare sig det står 20 000 eller två personer i publiken. Men i takt med att jag började skriva mer blev det en del av mig. Egentligen är det två helt olika känslor och båda har sin tjusning”.
Låtskrivandet fick en extra skjuts när han insåg att många legendariska låtskrivare var beredda att skriva åt honom.
”Jag visste att jag konkurrerade med stora namn, men jag upptäckte att jag skrev bra under press. Framför allt var det roligt: jag kunde sitta i pyjamasen, utan att ha ätit frukost – och upptäcka att klockan var sex på kvällen!”

Bossons karriär rymmer redan saker som många andra unga artister bara drömmer om.
Han har gjort omfattande USA-turnéer med Britney Spears, LFO och B*Witched. Han har spelat på festivaler med Lenny Kravitz, Jessica Simpson, N’Sync, Take 5 och Westlife.
Han har legat topp 50 på Billboard. Han har haft tusentals skrikande fans efter sig.
Han har skrivit ledmotivet till Sandra Bullocks nästa film Miss Congeniality (låten heter One In A Million). Han har spelat in i Dallas Austins studio – och underkänt resultatet…

Framtiden:
6 november kommer nya singeln Where Are You ut i hela Skandinavien.
Albumet One In A Million släpps senare i höst i samma territorium. Bosson har själv skrivit åtta låtar av elva. En är gjord ihop med Steve Kipner, som skrev Genie In A Bottle åt Christina Aguilera.
I november är Bosson förband på Britney Spears skandinaviska shower.
När filmen Miss Congeniality går uppp på bio släpps One In A Million på singel.

Så, vad är ditt mål?
”Att bygga upp något på längre sikt och bli tillräckligt framgångsrik för att kunna ägna mitt liv åt det här och i förlängningen få möjligheten att kunna skriva och producera åt andra”, avslutar Bosson.

Det är bara en tidsfråga innan han lyckas…