Biografi

Grand Tone Music

När Nina Ramsby och Jim Tegman från splittrade Salt mötte Dan Lepp 1997 uppstod ljuv musik.
Bokstavligen. Grand Tone Music gör musik av den helande sorten. Känsloladdade texter och melankoliska melodier skapar, både live och på platta, en stämning där alla sår läker snabbare.

Under 1998, efter att debuten var släppt, gjorde bandet en kort turné och besökte ett antal festivaler. Dessutom spelade de in tre av låtarna på nya albumet. Mottagandet från publiken var gott och med det i ryggen började de under hösten skriva nya låtar. I februari förra året återvände de till Decibel och Vaxholmstudion igen och nu är resultatet redo att släppas.

Nina Ramsbys gitarr, sång och bas, Jim Tegmans känsliga trumspel och Dan Lepps mjuka orgel och baspiano har nu i livesammanhang fått sällskap av bas, Patrik Andersson och ännu mer orgel i form av Andreas Söderström som förutom Moog också spelar gitarr, percussion och lite till.

Det nya albumet har en djupare och mer mångbottnad ljudbild än debuten. Bandet och legendariske producenten Dag Lundqvist har haft mer tid till produktion, inspelning och mix den här gången. I den nya produktionen är det kanske påläggen och vissa effekter som vänner av GTM kommer att lägga märke till. Bandet står för allt innehåll på plattan utom trombonen på Save time. Den hanteras av gästen Viktor Brobacke från bland annat Monster.

Fans av Grand Tone Music kommer definitivt att märka en skillnad och visst är det en New Direction.